22 Ağustos 2007 Çarşamba

bakış açısı

hatunla buluşmaya gidiyordu. tek isteği ona açılmaktı. seviyordu sanki. gördüğü anda gözlerinin içi güldü. biraz sohbetten sonra duygularını söyleyebildi. ancak aldığı tepki pek de beklediği türden değildi. bu konuşmadan bir daha görüşmeyeceklerini anlamıştı. hışımla kalktı masadan. uzaklaşırken ufukta telefonuna sarıldı. başka bir hatunu aradı, buluştular. akabinde güzel anlar geçirdiler gece boyunca. ertesi sabah kalkınca kaçtı hemen o evden. telefonu çaldı. babasıydı arayan. onun işe yaramaz biri olduğunu söyledi ve yüzüne kapattı. yolda gördüğü bir hatunu kesti ve hatun rahatsız olup uzaklaştı. evine geldi, annesi ne kadar iyi bir çocuk olduğunu söyledi ona. sözlüğe girdi ve son oylarına baktı. güzel artılar vardı. bir de yeni mesaj. ne kadar güzel yazdığını söylüyordu bir başka yazar. durdu ve düşündü;

duygularını açtığı hatun onu; sadece arkadaş
seviştiği hatun onu; kendine aşık
babası onu; işe yaramazın teki
yolda kestiği hatun onu; gerizekalı
annesi onu; çok iyi
sözlükteki yazar onu; müthiş zeki

olarak görüyordu. aslına bakınca hepsinin aynı malzeme olduğunu anladı. peki neydi bu farkı yaratan. aklına geldi, bakış açısı.

üniversitede kızlar teklif ediyormuş

hangi hayvan herifin çıkardığı merak konusudur bu sözü. yani neresinden çıkarmış o da ayrı mesele. genellikle lise 2 dönemlerinde çıkar bu söylenti ki bu da hocaların bu işte bir parmağı olduğu düşüncesini akıla getiriyor. sırf çocuklar çalışsın, hatunlara asılmasın diye uydurulmuş bir şey olabilir yani. işte tam bu dönemde çocuklar gaza gelmeye başlar. hele bir de lisede popülerse biraz eleman, lpg tankını doldurur iyice. son sınıfa gelince aynı çocuklar, gaz oranı 2/3 oranında artar. e tabi bu gazla çalışmalar da artar. sonuçta genelde bu çocuklar kazanır üniversiteyi. tabi gittiği gibi kapıda kızların atlamasını bekler. tahmin edileceği gibi böyle bir şey olmaz. çocuk eğer bir süre böyle devam ederse de tüm kızlar kapılır, eleman da üzmez canını. üzmediğini sanar belki de. sonuçta koca seneyi tek başına geçirebilir.
 
eXTReMe Tracker